Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Un veí de Vilajuïga s’enfronta a més de vuit anys de presó per planta cara a Vox

|

- Publicitat -

A Ricard Llorente, veí de Vilajuïga, li demanen vuit anys i mig de presó, per què? Ara ja fa gairebé quatre anys, Vox va voler commemorar la diada de la Constitució espanyola a la Plaça 1 d’Octubre de Girona. Mig miler de manifestants van sortir a protestar contra l’acte protagonitzat pel partit feixista. La protesta, però, va ser reprimida per agents de la BRIMO (Generalitat).

Per això, molts manifestants van ser ferits per cops de porra dels antiavalots, i de fet, a causa de les polèmiques càrregues, la Conselleria d’Interior va cessar l’intendent de la BRIMO del moment, Carlos Hernández de Vilamajó. Ell mateix, va ser enganxat donant cops de porra a múltiples persones.

Publicitat

Al mateix dia els Mossos van detenir a Ricard Llorente, acusat de llançar una pedra contra els antiavalots. Un fet, però, que suposadament només van veure dos agents i no va quedar registrat en cap vídeo ni fotografia d’aquell dia. Concretament, se l’acusa de delictes d’atemptat contra l’autoritat i de desordres públics agreujats.

Quatre anys més tard dels fets, la fiscalia ha decidit presentar una acusació de vuit anys i mig de presó. Llorente serà jutjat demà, dia 20 d’octubre del 2022. Alerta solidària ha convocat una concentració de suport a les 9h del matí davant del Palau de la Justícia.

Et pot interessar  Jutgen el professor d'un centre d'extraescolars de Malgrat de Mar per agredir sexualment a tres alumnes menors d'edat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut