Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Un testimoni clau del cas Villarejo demana protecció perquè tem per la seva vida

|

- Publicitat -

El cas Villarejo té un tentacle que ha estat menys mediàtic, però que té una destacada implicació internacional. Es tracta del testimoni clau —l’empresari William Anthony Schwank— que ha demanat protecció a l’Audiència Nacional, segons detalla vozpopuli.

Guatemala reclama l’extradició de Schwank per la seva implicació en el pagament de comissions milionàries a l’expresident guatemalenc Otto Pérez Molina. Tanmateix, l’empresari ha exposat en una carta a la Fiscalia Anticorrupció que la seva vida correria un “greu perill” si Espanya el lliure al país centreamericà.

Publicitat

Un testimoni clau

El magistrat Manuel García Castelló ha considerat que la seva declaració té interès en la peça Pit de la macrocausa contra l’excomisari José Manuel Villarejo pel vincle entre aquest cas i la investigació a Guatemala per suborns de 30 milions de dòlars que haurien pagat Ángel i Álvaro Pérez Maura.

De fet, la Fiscalia recull una sèrie de converses en les quals els principals imputats parlen d’oferir protecció a Schwank i tractar d’evitar la seva extradició a Guatemala. Tot i això, aquest empresari establert a Barcelona va acabar sent detingut i ingressat a la presó al febrer. El dia 11 de març va comparèixer davant els investigadors, però es va acollir al seu dret a no declarar per temor a represàlies.

Un cop iniciat el procediment contra l’expresident de Guatemala, aquest empresari va exposar que li havien “aconsellat” no tornar al seu país i quedar-se a Espanya. “A canvi d’una ajuda que explicaré en el seu moment oportú”, ha deixat caure, segons vozpopuli.

Villarejo va implicar tant a l’aleshores magistrat de l’Audiència Nacional Baltasar Garzón com a Dolores Delgado. El policia els va assegurar que ells podrien frenar l’extradició i evitar així que un dels dos germans haguessin de respondre davant la Justícia guatemalenca pels 30 milions de dòlars pels suborns.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut