Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Un sindicat dels Mossos critica la “deixadesa política” en seguretat a Barcelona

|

- Publicitat -

El portaveu del sindicat Fepol dels Mossos d’Esquadra, Toni Castejón, ha afirmat que “hi ha hagut una deixadesa política” pel que fa a la seguretat a Barcelona que ha afectat els seus ciutadans i els agents de policia. “Hem vist situacions impensables en les quals els Mossos se sentien amenaçats i desprotegits”, ha dit Castejón en una entrevista a Cope, i ha remarcat que Fepol fa temps que denuncia aquesta situació.

Sobre la petició a l’administració d’hores extra per als Mossos per controlar millor la situació, ha afirmat que no hi ha prous agents i que, des del cos policial, “no volen hores extres perquè estan molt mal pagades, però és per responsabilitat”. Castejón ha assenyalat que, tot i que hi ha brigades de seguretat que donen suport com a mesura temporal, al setembre, amb l’inici de la feina normal de manifestacions i del futbol, “la situació tornarà a empitjorar”.

Publicitat

Crítica a l’administració

Des de Fepol s’espera que el tinent d’alcalde de Seguretat de Barcelona i anterior director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, posi solucions per revertir la situació que ell mateix va definir d’una crisi de seguretat, i ha demanat “posar recursos i policia”.

Castejón ha considerat que va ser un error que l’alcaldessa Ada Colau desmantellés la Guàrdia Urbana i que, en aquests quatre anys, “s’hagi permès que es fes el que donava la gana sense cap càstig”.

Sobre les patrulles veïnals que han sorgit com a resposta a aquesta inseguretat, Castejón ha assegurat que “apareixen perquè la gent n’està tipa” però que han d’anar amb compte perquè pot haver-hi una reacció violenta.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut