Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Un sindicat de mossos d’esquadra es queixa d’haver de tenir el batxillerat per ascendir a sergent

Fins ara, es podia accedir a millors posicions només amb l’ESO

Avatar
Agències 20/09/2020
Pla mitjà on es pot veure un helicòpter dels Mossos d'Esquadra i diferents agents a l'àrea de servei de l'A-2 a Vila-sana, el 4 de juliol de 2020. (Horitzontal)

Un sindicat de Mossos d’Esquadra ha anunciat una queixa després que la Direcció General de Policia de la Generalitat de Catalunya hagi anunciat un nou requisit obligatori per accedir a noves escales de comandament: tenir el batxillerat. És un punt que pot afectar a molts dels mossos actualment en actiu, i que disposen, com a molt, del títol de l’ESO. En concret, en una nota facilitada per El Confidencial, s’informa que a partir d’ara, per accedir a sergent, caporal o subinspector es necessitarà el títol de batxillerat, el títol de tècnic o equivalent i el títol de tècnic auxiliar.

En un comunicat, un col·lectiu de mossos, repliquen que “si vas entrar fa anys als mossos amb el Graduat escolar i no tens més estudis, oblida’t de pujar de promoció. L’administració ho ha decidit així, incomplint el que sempre ens havia manifestat que tot seguiria igual com fins ara”.

El sindicat de Mossos d’Esquadra també assegura que “és vergonyós que després de tot el que han fet i fan els mossos se’ls segueixi tractant d’aquesta manera tan injusta des de l’administració”.