Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Un recurs de l’extrema dreta admès a tràmit pel TC fa perillar el català a les aules balears

|

- Publicitat -

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit el recurs presentat per Vox contra la Llei d’Educació de les Balears que elimina el caràcter vehicular del castellà. Per l’extrema dreta, és inconstitucional que “la construcció d’un sistema plurilingüe que tingui com a eix vertebrador la llengua catalana” en un territori catalanoparlant.

El partit ultra liderat per Jorge Campos creu que la norma “posa en risc” el sistema educatiu perquè “priva” el castellà de la seva condició de llengua vehicular. A parer seu, això no és compatible amb “una educació de qualitat que eviti desigualtat, respecti els drets fonamentals i asseguri la inclusió educativa de l’alumnat”.

Publicitat

Vox també demana eliminar l’article que parla de “la coeducació, la igualtat real entre homes i dones, el respecte a la diversitat sexual, la identitat i l’expressió de gènere i la prevenció de la violència masclista”. El masclisme i la misogínia que ceguen la formació fan que ho consideri una “postura ideològica” que “escapa a la neutralitat exigible”.

Al febrer, la pressió del Moviment per l’Escola en català a les Illes i les diferents entitats de la societat civil van fer recular el Govern, que finalment no va incorporar el castellà com a llengua vehicular de l’ensenyament en el text de la nova Llei d’educació.

 

Et pot interessar  El PP i Vox endureixen el genocidi cultural al País Valencià: el valencià deixa de ser obligatori a l'ensenyament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut