Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

Un prestigiós corresponsal a Brussel·les apunta que la justícia europea té clar que Espanya no és un Estat democràtic

"Ara es veu perquè cap jutge ha acceptat tornar Carles Puigdemont a Espanya", diu Jean Quatremer

|

- Publicitat -

El prestigiós periodista Jean Quatremer, col·laborador del diari ‘Libération’ i corresponsal a Brussel·les, ha reaccionat a la demanda de la Fiscalia de 25 anys de presó a Junqueras, 17 a Sànchez, Cuixart i Forcadell i 16 a la resta de presos polítics. En una piulada a Twitter, ha criticat la decisió del ministeri públic espanyol posant de manifest que la justícia europea té clar que Espanya no és un Estat democràtic.

“Ara es veu perquè cap jutge ha acceptat tornar Carles Puigdemont a Espanya: 25 anys de presó exigits per haver demanat la independència de la seva regió, sense cap mena de violència”, ha escrit en relació al destí que afronten els presos polítics a Espanya i que la justícia europea ha evitat pels exiliats. “Aquesta no és la marca d’un estat democràtic”, ha sentenciat.

Publicitat

Jean Quatremer no ha estat l’únic que s’ha pronunciat des de Brussel·les per les penes de presó als líders independentistes demanades per la Fiscalia. També ho han fet diversos eurodiputats, entre ells el flamenc Mark Demesmaeker (N-VA, grup dels Conservadors Reformistes i Europeus), que ha assegurat que “perseguir un moviment pacífic i democràtic com ‘rebel·lió’ equival a repressió política”. El parlamentari, membre de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, ha avisat en una piulada al president de la Comissió Europea, Jean Claude Juncker, i al vicepresident Frans Timmermans que “enterren el projecte europeu si ho permeten en un estat membre de la UE”.

Et pot interessar  La fiscalia arxiva la investigació pel suposat espionatge a l’ex fiscal superior Rodríguez Sol en l’’operació Catalunya’
Publicitat

Opinió

Minut a Minut