Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Un positiu al grup parlamentari d’ERC al Congreso impedirà la seva intervenció al debat sobre els fons europeus

|

- Publicitat -

El grup parlamentari d’ERC al Congrés, confinat des de dijous passat per un cas positiu per coronavirus, no podrà intervenir aquesta setmana al Congrés i, per tant, es quedarà sense poder debatre amb el president del Govern central, Pedro Sánchez, en la sessió plenària d’aquest dimecres sobre el repartiment dels fons europeus.

Segons han confirmat a Europa Press fonts d’aquesta formació, tots els diputats d’ERC segueixen les mesures que estableix el protocol sanitari i continuaran confinats i sense poder anar al Congrés fins la setmana vinent. Això sí, asseguren que seguiran amb atenció el desenvolupament de l’activitat parlamentària, tot i que per via telemàtica.

Publicitat

Així doncs, aquesta formació no participarà presencialment en cap de les activitats parlamentàries d’aquesta setmana. Aquest dilluns ja no van assistir a la Comissió de Seguiment del Pacte de Toledo, tampoc no aniran a la sessió plenària que ha arrencat aquest dimarts i el seu portaveu, Gabriel Rufián, no podrà replicar a Sánchez aquest dimecres.

Aquesta situació també impedirà que la diputada Montserrat Bassa formuli la pregunta sobre el funcionament del Ministeri Fiscal que havia registrat per al ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, en la sessió de control que tindrà lloc després del debat amb Sánchez.

A més, la Junta de Portaveus ha acordat excloure de l’ordre del dia de la sessió de dijous l’esmena a la totalitat que ERC ha presentat a la proposició de llei del PSOE i Unides Podem per reformar el vot pregat dels espanyols residents a l’estranger.

Et pot interessar  Les primeres enquestes del 12-M donen la victòria al PSC, seguit de Junts i ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut