Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un nen assassinat pel seu pare no haurà de dur post-mortem els cognoms del parricida

|

- Publicitat -

El nen que l’agost del 2021 va ser assassinat pel seu pare en un hotel de Barcelona -en el que va suposar el primer cas de violència vicària amb resultat mortal registrat a Catalunya- no haurà de mantenir post-mortem els cognoms del parricida. Segons han fet públic les advocades de la mare de la víctima, la ministra de Justícia, Pilar Llop, va dictar ordre el 22 d’abril -notificada aquesta setmana- per autoritzar “per raons excepcionals i amb la urgència que exigeix una reparació immediata” el canvi de nom i cognoms del nen. La defensa de la mare afirma que es tracta d’un “acte restauratiu imprescindible a nivell emocional, psicològic, social i necessari per a la reparació de la mare”.

Carla Vall i Marta Ariste, advocades de la mare de la víctima, afirmen que, “de manera pionera, s’obre una nova via de justícia restaurativa també per a d’altres mares que hagin estat víctimes de violència de gènere per violència vicària a la resta de l’Estat”.

Publicitat

En tot cas, les lletrades continuen exigint un canvi legislatiu perquè el canvi de cognoms “deixi de ser un procediment excepcional” i passi a ser regulat per poder tramitar-se per les vies d’urgència que preveu la Llei del Registre Civil.

Alhora reclamen que el canvi es pugui practicar “amb caràcter immediat després de la mort del menor”, de tal manera que, per exemple, es pugui celebrar el funeral de la víctima ja amb els cognoms materns i no els de l’assassí.

Et pot interessar  Jutgen el professor d'un centre d'extraescolars de Malgrat de Mar per agredir sexualment a tres alumnes menors d'edat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut