Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un miler d’acadèmics i investigadors reclamen al nou Govern una conselleria d’Universitats i Recerca

|

- Publicitat -

Representants del món universitari i de la recerca han impulsat el manifest ‘Suport a la ciència’, a través del qual reclamen la recuperació de la Conselleria d’Universitats i Recerca. El text destaca que el país travessa una situació “inèdita” i que la pandèmia ha posat en valor la recerca científica. Els signants, un miler, asseguren que són diversos però els uneix una idea molt clara: “només una aposta decidida per la recerca científica ens permetrà garantir un futur millor per a les properes generacions”. Defensen que els països capdavanters “no amaguen que la ciència juga un paper clau” en les estratègies per sortir de la crisi i per això reclamen enfortir aquestes polítiques.

“Som conscients de les emergències econòmiques i socials que haurà de resoldre el proper Govern, però també sabem que per fer-hi front és imprescindible apostar per les polítiques de coneixement, de formació universitària de qualitat i de recerca científica”, continuen.

Publicitat

Alerten que Catalunya “no es pot permetre fallar en aquest camp” i per això consideren que és el moment que les polítiques sobre universitats i ciència “tinguin una veu pròpia al Consell Executiu” recuperant el Departament. “És el signe del temps, no deixem perdre aquesta oportunitat de formar part dels països que contribueixen a crear un món millor”, finalitzen.

El manifest suma ja molts suports i en continua recollint en aquest web: https://www.suportalaciencia.cat/

Publicitat

Opinió

Minut a Minut