Dimarts, 16 d'agost de 2022 - Edició 1482
La República

Un miler d’acadèmics i investigadors reclamen al nou Govern una conselleria d’Universitats i Recerca

El manifest ‘Suport a la ciència’ defensa que “només una aposta decidida per la recerca científica ens permetrà garantir un futur millor”

Agències 12/03/2021
Una estudiant de la Universitat de Girona fent pràctiques en un laboratori.

Representants del món universitari i de la recerca han impulsat el manifest ‘Suport a la ciència’, a través del qual reclamen la recuperació de la Conselleria d’Universitats i Recerca. El text destaca que el país travessa una situació “inèdita” i que la pandèmia ha posat en valor la recerca científica. Els signants, un miler, asseguren que són diversos però els uneix una idea molt clara: “només una aposta decidida per la recerca científica ens permetrà garantir un futur millor per a les properes generacions”. Defensen que els països capdavanters “no amaguen que la ciència juga un paper clau” en les estratègies per sortir de la crisi i per això reclamen enfortir aquestes polítiques.

“Som conscients de les emergències econòmiques i socials que haurà de resoldre el proper Govern, però també sabem que per fer-hi front és imprescindible apostar per les polítiques de coneixement, de formació universitària de qualitat i de recerca científica”, continuen.

Alerten que Catalunya “no es pot permetre fallar en aquest camp” i per això consideren que és el moment que les polítiques sobre universitats i ciència “tinguin una veu pròpia al Consell Executiu” recuperant el Departament. “És el signe del temps, no deixem perdre aquesta oportunitat de formar part dels països que contribueixen a crear un món millor”, finalitzen.

El manifest suma ja molts suports i en continua recollint en aquest web: https://www.suportalaciencia.cat/