Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Un jutjat de Barcelona admet investigar l’espionatge a l’ANC amb Pegasus

|

- Publicitat -

El jutjat d’instrucció 23 de Barcelona va admetre a tràmit el dimarts la querella de l’Assemblea Nacional Catalana pel ‘Catalangate’, segons informa aquest divendres l’entitat en un comunicat. Inicialment, es va presentar al jutjat d’instrucció 32, que no la va acceptar, però sí que ho ha fet el 23.

L’ANC denuncia que es va espiar il·legalment als seus expresidents, Elisenda Paluzie i Jordi Sànchez, amb el programa Pegasus de l’empresa israeliana NSO entre el 2017 i el 2020. L’entitat assegura que l’objectiu de la querella és “obrir diligències judicials per esbrinar qui hi ha al darrere d’aquests fets delictius”.

Publicitat

El seu advocat, Toni Abat i Ninet, diu que els autors “haurien de ser membres dels poders públics de l’Estat” tenint en compte “els fets i l’interès polític que generen” Paluzie i Sànchez.

Segons va destapar l’organització ‘CitizenLab’ a l’abril, una seixantena de polítics i activistes independentistes van ser espiats amb Pegasus. Els afectats estan presentant querelles per separat i ja hi ha diversos jutjats que n’han admès en els últims mesos.

Et pot interessar  Detenen a Barcelona un presumpte terrorista d'Estat Islàmic
Publicitat

Opinió

Minut a Minut