Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un jutge demana a Salut que identifiqui els responsables de la vaccinació dels policies espanyols

|

- Publicitat -

El jutge ha reclamat al Departament de Salut que identifiqui els responsables de la gestió de la vacunació contra la covid dels agents de la Policia Nacional espanyola. El requeriment es fa en el marc de la investigació al jutjat d’instrucció 17 de Barcelona sobre si el Govern va prevaricar amb la vacunació del Cos Nacional de Policia (CNP). En l’auto, se sol·licita al secretari general de Salut que expliqui els protocols establerts per a la vacunació dels agents dels cossos de seguretat de l’Estat a Catalunya, així com el departament responsable de la gestió amb la identificació dels seus titulars i la de tots aquells responsables que van intervenir-hi. També demana un detall de l’evolució de les vacunacions per cossos i setmanes. Al text, es concreta també que el secretari haurà d’identificar els expedients administratius que s’hagin pogut derivar de la gestió de la vacunació de les forces de seguretat de l’Estat, qualsevol documentació de comunicacions entre Salut i el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut o qualsevol altra òrgan, també amb els propis cossos, en relació amb la vacunació d’aquets col·lectiu.

El jutge també demana al secretari d’Estat de Seguretat del Ministeri de l’Interior que també identifiqui els responsables que van intervenir en la gestió del procés de vacunació dels membres de les forces i cossos de seguretat de l’Estat i els protocols o procediments seguits amb les comunitats. A més, sol·licita la documentació sobre comunicacions que hi poguessin haver entre el Ministeri i el Departament.

Publicitat

El jutge deixa palès que les peticions es fan a requeriment dels Mossos, segons concreta en l’escrit. Afegeix que la sol·licitud d’expedició de manaments judicials formulada per la policia catalana ha de ser atesa en ser una mesura “idònia, necessària i subsidiària”, ja que és la única que permetrà obtenir informació encaminada a l’esclariment dels fets i les persones implicades.

Et pot interessar  L'Audiència de Tarragona rebaixa la condemna a Masagué pel cas de les guinguetes de Torredembarra

El jutge titular del jutjat d’instrucció número 17 de Barcelona va demanar als Mossos d’Esquadra que investiguessin si la Generalitat va prevaricar per no vacunar els agents del CNP amb el mateix percentatge que els agents de la policia catalana fins que ho va ordenar la justícia el 27 d’abril. El jutge va acordar incoar diligències prèvies després de la denúncia contra la Generalitat interposada pel sindicat de la Policia Nacional JUPOL i l’associació de la Guàrdia Civil JUCIL per un presumpte delicte de prevaricació i contra el dret dels treballadors.

La secretària provincial de JUCIL a Barcelona, Milagros Cívico ha valorat positivament que s’estiguin investigant les possibles irregularitats i ha afegir que aquestes van ser “injustes i indiscriminades”. De la seva banda, el secretari regional de JUPOL a Catalunya, Marcos Veiras, ha desconfiat dels comandaments dels dirigents policials dels Mossos i per això ha dubtat que la investigació arribi “al 100%”. Veiras ha valorat que hauria d’haver estat la Guàrdia Civil o el CNP qui investigués. De totes maneres, ha esperat que es depurin totes les responsabilitats.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut