Dijous, 13 de maig de 2021 - Edició 1022
La República

Un Guàrdia Civil d’aeroport roba objectes requisats i només rep una sanció de dos mesos

“Sancionen? No l’expulsen?”, ha piulat Jon Iñarritu

Redacció
Redacció 10/04/2021
Un agent de la Guàrdia Civil davant d'un ordinador en la investigació per l'estafa massiva d'un jove val·lisoletà que oferia assegurances de vehicles a preus molt baixos, amb afectats arreu de l'Estat. Imatge publicada el 12 de març de 2021. (Horitzontal)

Ha passat a l’aeroport de Loiu, al País Basc. Un agent de la guàrdia civil espanyola va endur-se objectes que prèviament s’havien requisat d’algun passatger a la zona de seguretat. Segon informa el diari Naiz, es tracta d’uns bastons de senderisme, un objecte que no es pot pujar a la zona de passatgers i que s’ha de facturar perquè viatgin a la bodega de càrrega.

Després de robar els bastons i que l’agent fos enxampat pels encarregats de seguretat que vigilen l’aeroport, el cos ha decidit sancionar-lo, però el que hauria de ser una expulsió directa s’ha convertit només en una suspensió de sou i feina de dos mesos, que al principi eren sis, però que finalment es van reduir. I per descomptat, no hi ha hagut cap procés judicial, ja que ningú ha denunciat el culpable.

Sobre aquest fet s’ha pronunciat el diputat de Bildu al CongresoJon Iñarritu, que un cop més s’ha quedat perplex davant la irrisòria sanció cap a l’agent: “Sancionen? No l’expulsen?”, ha piulat.