Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Un grup de mossos d’esquadra identifica l’activista Roger Español amb males maneres i el denuncien per desobediència

|

- Publicitat -

L’activista Roger Español ha assegurat que els Mossos d’Esquadra el van identificar i “denunciar per desobediència” durant una protesta el divendres a la nit a la cruïlla del carrer Marina i Gran Via de Barcelona. Segons Español, estava creuant un pas de vianants “lentament” amb un grup de persones –que van tallar intermitentment el trànsit- quan els agents el van aturar per identificar-lo. L’activista, que ha emmarcat la situació en un cas d'”intimidació legal”, assegura que li van reclamar el DNI i que ell només els el va voler ensenyar i no entregar, fins que un agent li va acabar “arrencant de les mans” i li va dir que “podia fer el que volgués” amb ell.

L’activista ha relatat que després del primer incident va continuar creuant el pas de vianants i el van tornar a aturar per “denunciar-lo· una segona vegada per “faltar al respecte”. A més, Español ha remarcat que el van advertir que cada cop que creués el carrer “ho apuntarien” i “el delicte de desobediència pujaria de grau”. Al seu missatge, l’activista ha preguntat al conseller d’Interior, Miquel Buch, si existeix cap delicte que “reflecteixi una suposada falta de respecte a l’autoritat”. “Tant parlar de desobeir l’Estat espanyol i al final desobeeixo al català”, ha lamentat.

Publicitat

Et pot interessar  Elena diu que s'ha "intensificat" el risc d'atacs de llops solitaris i lamenta que el context internacional "no ajuda"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut