Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Un expresident del Suprem veuria “procedent” indultar Puigdemont si tornés i fos condemnat

|

- Publicitat -

L’expresident del Tribunal Suprem, Pascual Sala, ha manifestat aquest dijous que veuria “procedent” indultar el president a l’exili, Carles Puigdemont, en cas que torni i sigui condemnat.

Pascual ho ha declarat a ‘El Món a RAC1’ on també ha defensat el retorn de les persones exiliades “amb tots els drets i les obligacions, en els termes de qualsevol ciutadà”, tot i que ha tancat rotundament la porta a l’amnistia. El qui també va ser president del Tribunal Constitucional, el Tribunal de Comptes i el Consell General del Poder Judicial, ha titllat de “bloqueig” la situació actual del darrer òrgan esmenant i ha reclamat una renovació, instant així els seus vocals a “complir la llei i el mandat constitucional”.

Publicitat

Sobre els indults concedits amb presos del procés, Sala ha opinat que es tracta d’una “potestat” del govern i que no hi ha “res a objectar”. En aquest sentit, ha recordat que els indults previs “no existeixen” i que es van concedir de forma correcta.

En referència a la polèmica sentència del Suprem en relació amb els fets de la tardor del 2017, Sala ha apuntat que no hi va veure “ni rebel·lió ni sedició”, tot i que ha subratllat que “respecta les opinions contràries”. “Hi podia haver altres delictes, com per exemple desordres públics o desobediència si es donen les condicions, en això la justícia penal és molt concreta”, ha conclòs.

Et pot interessar  Junts convoca primàries el 23 de març per escollir candidat per al 12-M a l'espera que Puigdemont digui si es presenta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut