Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un exfalangista torna amb la cua entre les cames després d’una setmana combatent a Ucraïna

|

- Publicitat -

Un exfalangista ha tornat a Espanya, amb la cua entre les cames, després de veure que la guerra no és tan amable com pensava. Segons explica el mitjà Crónica Global, no ha durat més d’una setmana com a voluntari combatent a Zhitómir, ciutat propera a Kíev.

Concretament, el falangista s’havia unit al Regiment Azov, una unitat militar d’extrema dreta​ de voluntaris neonazis​​ ​d’Ucraïna. Tanmateix, l’allistament no ha funcionat i la violència del conflicte ha espantat l’ultra, que ha estat repatriat.

Publicitat

El Batalló Azov i l’Estat espanyol

Com conta dBalears, nombroses entitats, personalitats de la ultradreta i cossos de seguretat de l’Estat espanyol donen suport al Batalló Azov. De fet, ha arribat a formar part del Frente Nacional Identitario espanyol (amb seu a Barcelona i que, des d’octubre de 2017, forma part del Partit Nacional-Socialista Obrer Espanyol).

Els continguts difosos pels propis membres del Batalló Azov a les xarxes socials permeten comprovar que disposen d’armes provinents de països de l’OTAN, entre ells l’Estat espanyol, com és el cas del llançacoets Instalaza C-90.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut