Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un diputat de Vox compara la nova llei d’eutanàsia amb les decisions de Hitler

|

- Publicitat -

El diputat de Vox Agustín Rosety ha comparat aquest dijous la proposició de la llei orgànica de regulació de l’eutanàsia, que aprovarà aquest dijous el ple del Congrés, amb les actuacions d’Adolf Hitler en els anys trenta.

“El mateix que va fer Hitler en els anys 30 amb el primer programa d’eutanàsia de la història”, ha censurat Rosety en un comentari en el seu compte de Twitter, que ha recollit Europa Press, en relació amb la proposició de llei que a partir d’aquest dijous continuarà la seva tramitació al Senat perquè l’aprovi definitivament.

Publicitat

El diputat per Cadis ha lamentat que siguin els membres de Vox els que reben els qualificatius de “feixistes i nazis” quan precisament ells defensen “cuidar i alleujar el patiment dels malalts”. Aquesta actitud contrasta amb la d’altres partits –des de Ciutadans fins a Bildu, destaca– que opten per “eliminar la vida dels més febles”.

Vox ha mostrat el seu rebuig de diverses maneres durant les darreres setmanes pel que fa a la llei d’eutanàsia i aquest dijous els seus dirigents, fins i tot el seu president, Santiago Abascal, s’han sumat a la concentració a les portes del Congrés en la qual els ciutadans mostraven el seu rebuig a la iniciativa amb màscares i pancartes amb lemes com ‘Govern de la mort’.

“Homicidi Legal”

Abascal ha publicat també un vídeo a Twitter en el qual denuncia que és una de les lleis “més injustes i més tristes” de la democràcia: “En comptes de preocupar-se per protegir els més febles, se’ls abandona i s’obre la porta de bat a bat a l’homici legal, a l’horror disfressat de compassió”, ha censurat el líder de Vox.

Et pot interessar  La justícia obliga l'Ajuntament de Santa Susanna a penjar la bandera espanyola a la façana

Segons ell, la iniciativa suposa una “derrota de la civilització” i una victòria de la “cultura de la mort”, però es compromet a “desfer” aquest camí “que només ofereix desesperança i temor”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut