Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Un diputat de Ciudadanos al Congreso abandona el grup taronja i confirma el degoteig constant de baixes

|

- Publicitat -

El diputat i portaveu d’Interior de Cs al Congrés, Pablo Cambronero, ha anunciat aquest dimecres que abandona el grup que lidera Inés Arrimadas i que ha demanat integrar-se al Grup Mixt. Ciutadans passa d’aquesta manera a disposar només de 9 diputats al Congrés. Cambronero explica en una carta que amb el canvi pretén “defensar el que sempre ha defensat en llibertat”. “Vaig signar un compromís amb el programa electoral, i no incompliré aquest contracte”, afirma, perquè “vaig dir no al sanchisme i ho mantinc”. Cambronero, diputat per Sevilla, sosté que qui ha canviat és el partit i no ell.

Cambronero ha argumentat que “fa temps” que no comparteix l’estratègia i el “gir ideològic cap a l’esquerra” impulsat per l’actual direcció de Cs. Segons ell, la decisió de l’executiva d’aquest dilluns “de no canviar res” és “un clar exemple de la deriva sanchista que ha pres Cs”.

Publicitat

“No puc pertànyer a un partit, millor dit, posar-me a les ordres d’una direcció de partit que en plena pandèmia dedica el seu temps a realitzar aquestes estratègies o pactes” amb el PSOE “soci de Podem, ERC i Bildu”, diu el diputat, que recorda que l’anterior líder del partit, Albert Rivera, va prometre que no ho faria.

“Jo intentaré continuar on Albert Rivera ho va deixar, sense més”, ha afirmat Cambronero, que diu que no pot quedar-se a Cs “mirant mentre el projecte perd el rumb”. Segons el diputat, treballarà per complir els compromisos del partit de 2019.

“Els votants de Cs de Sevilla veuran que en el meu compromís amb la província i les causes que em van portar a la política, continuen sent les mateixes, i inclús més fortes”, diu en la missiva que ha compartit a les xarxes socials.

Cambronero se suma a la fuga de membres del partit liberal que ha patit la formació d’Arrimadas des de fa una setmana arran de la fallida moció de censura a Múrcia, pactada amb el PSOE.

Entre les dimissions dels últims dies, la del fins ara coordinador al País Valencià, Toni Cantó, o l’exsecretari d’Organització, Fran Hervías, que ha passat al PP. En el cas de Cambronero, remarca que no s’integra a cap altre grup polític.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut