Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Un coronel fidel a Juan Carlos I assumeix les operacions que es van realitzar amb diners no declarats

Nicolás Murga actuava de testaferro en la trama per pagar les despeses del rei emèrit quan ja no gaudia de la seva inviolabilitat

Redacció 09/11/2020

Un dia més, es publiquen detalls sobre les suposades despeses de Juan Carlos I i del seu entorn familiar, pagades presumptament per l’empresari mexicà Allen SanGinésKrause, amb diners que no haurien declarat mai a Hisenda. El Mundo explica que en la declaració del tinent coronel de l’exèrcit de l’aire, Nicolás Murga, davant la Fiscalia Anticorrupció la primavera de l’any passat, el ministeri fiscal sospitava que Murga actuava de testaferro en tota aquesta trama. L’empresari dipositava diners en un compte al tinent coronel que després pagava les despeses del rei emèrit. Això quan el monarca ja havia abdicat, i per tant, ja no gaudia de la seva inviolabilitat.

Segons les informacions, Murga va assegurar davant dels fiscals que els pagaments que va fer amb les targetes de crèdit que estan sota sospita eren detalls que ell volia tenir amb l’emèrit i la seva família. El Mundo també explica que les alarmes al servei executiu de prevenció del blanqueig de capitals van saltar quan van detectar moviments superiors als 120.000 euros cap a comptes del tinent coronel de l’exèrcit; unes entrades que no quadraven amb la seva nòmina com a alt funcionari de l’estat.