Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Un altre ministre del Gobierno “més progressista” a favor d’incrementar la despesa en defensa

|

- Publicitat -

El ministre d’Universitats, Joan Subirats, ha dit que “sembla justificat” incrementar la despesa en defensa “si augmenten els riscos i les amenaces”. “El que no sé és si ha de ser el 2% del PIB”, ha apuntat en una entrevista aquest divendres al matí a La 2 i Ràdio 4. Subirats ha remarcat que això no implica que s’hagi de seguir “una lògica de carrera armamentista”. Altres veus d’Unides Podem, com la de la ministra de Drets Socials, Ione Belarra, s’han oposat a aquesta política defensada pel PSOE a la cimera de l’OTAN. Subirats també ha explicat que recorda haver votat en contra de l’adhesió d’Espanya a l’aliança atlàntica el 1986, però que ara s’ho hauria “de tornar a pensar”.

Per a Subirats, la cimera de l’OTAN a Madrid suposa un “abans i un després” en la geopolítica mundial. D’altra banda, el titular d’Universitats ha opinat que l’executiu de coalició resistirà fins al final de la legislatura.

Publicitat

D’altra banda, ha assegurat que “els canals estan permanentment oberts” entre el Gobierno i el català, tot i que admet que el cas d’espionatge amb Pegasus “ha posat moltes dificultats en la visibilitat del diàleg”. I és que creu que continua havent-hi “interrogants” pel cas Pegasus: “Hi ha un camí a recórrer per fer més clara aquesta situació”, ha valorat. I ha assegurat que damunt la taula continua havent-hi la convicció que “cal arribar a un acord polític perquè després hi pugui haver una votació”. “La taula de diàleg forma part d’aquesta estratègia de la possibilitat d’arribar a un acord”, ha manifestat.

Sobre els morts de la frontera del Marroc, a Melilla, Subirats ha reconegut una “sensació de molt desajust veient el que havia passat, perquè no és normal”. I ha apuntat que en les primeres declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, i les del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, “hi ha hagut un canvi i s’han incorporat matisos”.

Finalment, pel que fa al projecte ‘Sumar’ de Yolanda Díaz, Subirats ha dit que està disposat “a fer avançar el projecte”, però veu “més difícil” que ell es converteixi en el candidat de la llista a Barcelona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut