Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Ultres unionistes demanen el vot per Joan Elias per evitar que la UB es converteixi en “un cau de rates”

Acusen Joan Guàrdia, guanyador de la primera volta de les eleccions al rectorat, de voler polititzar la universitat a favor de l’independentisme

Redacció 16/12/2020
Concentració feixista a la plaça Artós de Barcelona el 17-O 2019

L’espanyolisme està que trina per la victòria de Joan Guàrdia en la primera volta de les eleccions al rectorat de la Universitat de Barcelona. Davant la possibilitat que el candidat afí al sobiranisme, que ha rebut el suport de la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i de la plataforma UBxlaRepublica, grups ultres com Los de Artós fan campanya a favor de Joan Elias, que en la primera volta va aconseguir un 32,56% dels vots, lluny del 49,65% assolit per Guàrdia. Els insults grollers no falten en els seus lemes amb perles com aquesta: “Si tu no votes per Joan Elias la Universitat de Barcelona es convertirà en un cau de rates” amb el dibuix d’una rata pintada amb l’estelada.

La segona volta es farà els dies 17 i 18 de desembre i s’imposarà el candidat que obtingui majoria simple. Més enllà dels programes sobre la governança de la UB, la batalla entre independentisme i unionisme està servida.