Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Ultimàtum de Brussel·les a Espanya reduir l’exposició dels treballadors a substàncies cancerígenes

La Comissió Europea portarà l’estat a la justícia europea si no es notifica la legislació d’aquesta norma en dos mesos

Àlex Huguet 03/12/2020
Exterior de la seu de la Comissió Europea / UE

La Comissió Europea dona dos mesos a Espanya per fer la comunicació sobre la legislació estatal que transposa les normes destinades a protegir els treballadors contra les substàncies químiques cancerígenes. La directiva en qüestió estableix nivells límit, nous o revisats, pel que fa a l’exposició dels treballadors a tretze substàncies químiques cancerígenes, entre les quals hi ha la pols de sílice cristal·lina, que és la principal causa de càncer de pulmó laboral. En cas que Espanya no notifiqui la legislació que transposa aquesta norma en dos mesos, la Comissió Europea podria portar l’Estat a la justícia europea.

D’altra banda, el paquet d’infraccions del mes de desembre també reclama a Espanya que apliqui plenament la directiva sobre les mesures de seguretat en els túnels de carretera de més de 500 metres i que garanteixi la protecció adequada de les tórtores.

Les tres advertències de la Comissió Europea a Espanya en el paquet d’infraccions de desembre són a través de dictamen motivat, el següent pas després de les cartes de requeriment. Així, en tots tres casos la Comissió Europea podria portar Espanya als tribunals si en dos mesos no notifica accions per resoldre la situació.