Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

[Última hora] Els acampats per la llibertat a Sant Jaume s’obren a negociar amb l’Ajuntament perquè es pugui celebrar la Mercè

Els responsables de l’Acampada per la llibertat han emès un comunicat oficial avui on expliquen que no tenen intenció d’abandonar la seva reivindicació política i lluita no violenta malgrat que […]

Gerard Sesé
Gerard Sesé 18/09/2018
Plaça Sant Jaume plena de tendes de campanya

Els responsables de l’Acampada per la llibertat han emès un comunicat oficial avui on expliquen que no tenen intenció d’abandonar la seva reivindicació política i lluita no violenta malgrat que entenen que els ciutadans de Barcelona tenen dret a gaudir de les festes de la Mercè.

Així doncs, tot i que no plegaran, expliquen que “entenem que Sant Jaume és un centre neuràlgic d’aquesta festivitat, sobretot per les diades castelleres que s’hi celebren, i no volem ser un impediment perquè es puguin desenvolupar amb normalitat”.

D’aquesta manera, obren la porta a negociar “quina és la millor sortida perquè els nostres drets legítims, de protesta, reivindicació política i de manifestació siguin compatibles amb la Mercè”. Els acampats per la llibertat estan disposats “a dialogar amb les institucions municipals amb la intenció que tothom pugui gaudir de la festivitat i a la vegada puguem dur a terme la nostra protesta no-violenta. Restem a l’espera de resposta per part del consistori”.

Què hi diu l’Ajuntament

La República ha parlat amb l’Ajuntament de Barcelona sobre la possibilitat que els acampats a plaça Sant Jaume acabin sent desallotjats. Ara per ara, la resposta del consistori municipal ha assegurat que està obert al diàleg i la negociació i que la intenció és “que sigui compatible” i que “no desallotjaran”. De fet, Gerardo Pisarello s’ha mostrat “convençut” que “s’arribarà a una solució”.