Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Última hora] Els acampats per la llibertat a Sant Jaume s’obren a negociar amb l’Ajuntament perquè es pugui celebrar la Mercè

L'Ajuntament no els desallotjarà i diu que faran que sigui compatible

|

- Publicitat -

Els responsables de l’Acampada per la llibertat han emès un comunicat oficial avui on expliquen que no tenen intenció d’abandonar la seva reivindicació política i lluita no violenta malgrat que entenen que els ciutadans de Barcelona tenen dret a gaudir de les festes de la Mercè.

Així doncs, tot i que no plegaran, expliquen que “entenem que Sant Jaume és un centre neuràlgic d’aquesta festivitat, sobretot per les diades castelleres que s’hi celebren, i no volem ser un impediment perquè es puguin desenvolupar amb normalitat”.

Publicitat

D’aquesta manera, obren la porta a negociar “quina és la millor sortida perquè els nostres drets legítims, de protesta, reivindicació política i de manifestació siguin compatibles amb la Mercè”. Els acampats per la llibertat estan disposats “a dialogar amb les institucions municipals amb la intenció que tothom pugui gaudir de la festivitat i a la vegada puguem dur a terme la nostra protesta no-violenta. Restem a l’espera de resposta per part del consistori”.

Què hi diu l’Ajuntament

La República ha parlat amb l’Ajuntament de Barcelona sobre la possibilitat que els acampats a plaça Sant Jaume acabin sent desallotjats. Ara per ara, la resposta del consistori municipal ha assegurat que està obert al diàleg i la negociació i que la intenció és “que sigui compatible” i que “no desallotjaran”. De fet, Gerardo Pisarello s’ha mostrat “convençut” que “s’arribarà a una solució”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut