Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

UGT convoca una vaga de busos a Barcelona coincidint amb el Mobile World Congress

|

- Publicitat -

UGT ha convocat aturades parcials als busos de TMB coincidint amb el Mobile World Congress per reclamar el retorn dels 25 milions d’euros que durant 18 anys es van deixar d’abonar als treballadors per un error comptable. Concretament, hi haurà vaga entre dos quarts de nou i dos quarts d’onze del matí, de dos quarts de cinc de la tarda a dos quarts de set del vespre i deu de la nit a la mitjanit entre el 28 de febrer i el 3 de març. El sindicat ha demanat l’adhesió dels altres representants dels treballadors a la convocatòria per reclamar el retorn dels complements i per un nou conveni. L’empresa i els treballadors tenen previst reunir-se pròximament.

Fa uns dies, els treballadors del bus ja van convocar una protesta en què també demanaven la jubilació als 60 anys i la dimissió de la presidenta de TMB, Laia Bonet, dues reivindicacions que per ara no consten. Aleshores, el seguiment va ser del voltant del 30%.

Publicitat

Paral·lelament, el sindicat Semaf també ha convocat una vaga, en aquest cas de nou dies i també coincidint amb la celebració del MWC per reclamar la readmissió d’un maquinista acomiadat i demanar més mesures de seguretat. Durant aquelles jornades, els serveis mínims arribaran fins al 85%. De moment, el seguiment està sent escàs ja que Semaf només té dos dels 23 membres del comitè d’empresa i no té el suport d’altres sindicats.

Et pot interessar  Ubasart assegura que les juntes estan avaluant tots els treballadors del CIRE amb destinacions amb material perillós
Publicitat

Opinió

Minut a Minut