Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ucraïna no està satisfeta amb Espanya: “Les armes duren dues hores”

|

- Publicitat -

La guerra d’Ucraïna ha complert 100 dies des del seu esclat i l’ambaixador del país, Serhii Pohoreltsev ha fet unes declaracions envers la situació on ha posat damunt la taula el problema que tenen amb Espanya, ja que l’enviament d’armes militars per part del Gobierno no és gens bo: “Només duren dues hores”.

En aquesta línia, Pohoreltsev ha assegurat que estan agraïts, però “no podem dir que estem satisfets”. L’Estat ha enviat fins ara 200 tones d’ajuda militar, però són armes que estaven emmagatzemades com a reserves estratègiques, sense instruccions, de poc abast i de baixa qualitat.

Publicitat

El que volia el Gobierno era enviar instructors per les forces ucraïneses perquè ensenyessin el funcionament dels tancs: “El tema està sobre la taula i hi ha bona voluntat del Govern espanyol i del Ministeri de Defensa sobre l’enviament d’instructors per ensenyar el funcionament d’aquests tancs. De voluntat n’hi ha, hi ha la possibilitat, però l’important són els tancs”, ha manifestat. En aquesta línia, Pohoreltsev ha volgut sol·licitar al Gobierno són obusos de 155 mm, i morters de 120 mm, material tramès per altres països.

Et pot interessar  Zelenski avisa que Ucraïna s'haurà de retirar "a petits passos" sense l'ajuda militar dels Estats Units
Publicitat

Opinió

Minut a Minut