Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Ucraïna denuncia la deportació russa de mig milió de ciutadans retinguts i incomunicats

|

- Publicitat -

El president del Comitè Humanitari del parlament ucraïnès, Mykyta Poturaiev, ha avisat aquest dimecres que Rússia ha deportat mig milió de ciutadans i que els manté retinguts i incomunicats en camps on “se sospita que s’estan produint violacions de drets humans”. En una intervenció per videoconferència al comitè de Desenvolupament de l’Eurocambra, Poturaiev ha dit que no tenen “cap contacte” amb aquestes persones, que, ha subratllat, han estat enviades a Rússia “sense haver acceptat la deportació”. D’altra banda, el president del Comitè Humanitari de la Rada Suprema ha criticat que es responsabilitzi Ucraïna de la crisi alimentària provocada per la guerra.

“No som responsables de la fam global, l’únic país responsables és Rússia”, ha remarcat.

Publicitat

En la seva intervenció, Poturaiev també ha avisat de les dificultats logístiques per “salvar” les collites. Ha alertat que s’han perdut un terç dels camps agrícoles del país i ha demanat a la Unió Europea fer més per donar suport al subministrament de carburant per a l’agricultura. A més, ha plantejat que Ucraïna pugui “utilitzar la infraestructura agrícola europea” per tal de “salvar” les collites.

Pel que fa a la situació humanitària, el president del Comitè Humanitari del parlament ucraïnès ha dit que hi ha més de tres milions de refugiats d’Ucraïna a Europa i més de set milions de desplaçats interns. La xifra, ha advertit, augmentarà pels atacs russos a l’est del país.

Finalment, Poturaiev ha demanat “ajudar” Ucraïna a “guanyar la guerra”. Ha considerat que l’ajuda no ha de ser per “aturar la guerra”, sinó perquè Ucraïna “la guanyi”. “Això és el que pot solucionar els problemes”, ha insistit.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut