Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Ubasart reivindica una “justícia feminista” i a vetllar perquè les víctime se sentin “acompanyades i protegides”

|

- Publicitat -

La directora del Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (CEJFE), Encarna Bodelón, descarta que rebaixar l’edat per imputar menors implicats en agressions sexuals sigui la mesura adient per reduir-les, i defensa que el cal fer és treballar des de l’educació per tal d’abordar-les. Així ho ha afirmat en el marc del I Congrés de Justícia Feminista, en la qual també ha intervingut la consellera de Justícia, Gemma Ubasart.

“Si tenim nens agressors és perquè hi ha estàndards culturals que afavoreixen les agressions, hem de treballar des de l’educació i de cap manera rebaixar l’edat penal”, ha afirmat en el marc del I Congrés de Justícia Feminista, segons recull l’ACN. A ulls de Bodelón, gran part del problema radica en el baix índex de denúncia. En aquesta línia, ha fet una crida a “augmentar l’atenció” sobre infants i dones. Així i tot, la jurista també ha reconegut que s’ha de millorar el procés de valoració de les proves que es du a terme des de l’àmbit judicial. “Ha de ser exquisit, és molt complex, però s’ha de treballar”, ha destacat. D’altra banda, Bodelón també ha assegurat que calen millores en la reparació del dany. “El procés penal no pot ser l’únic element, calen elements econòmics i psicològics”, ha sentenciat.

Publicitat

La consellera de Justícia, al seu torn, ha defensat que cal una “justícia feminista” que transiti de la “punició i retribució” a la restauració de les víctimes.”El sistema de justícia no pot centrar-se només a aplicar el Codi Penal, també ha de vetllar perquè les víctimes se sentin acompanyades, protegides i ben ateses”, ha expressat.

Entre les participants en les jornades d’aquest dilluns hi ha la magistrada del Deganat Únic de Barcelona, Maria Cristina Ferrando, la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, Laia Rosich, o diferents advocades especialistes en violències masclistes com Laia Serra o Begoña Lalana.

Et pot interessar  Ubasart assegura que les juntes estan avaluant tots els treballadors del CIRE amb destinacions amb material perillós
Publicitat

Opinió

Minut a Minut