Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Ubasart demana comparèixer al Parlament per informar sobre la mort violenta de la cuinera de Mas d’Enric

Els sindicats han bloquejat els accessos a diverses presons per a reclamar més seguretat i la dimissió de la consellera de Justícia

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha demanat comparèixer al Parlament per informar sobre la mort violenta d’una cuinera de la presó de Mas d’Enric a mans d’un intern, que després es va suïcidar. Així ho ha avançat el portaveu adjunt d’ERC al Parlament, Jordi Orobitg, que ha expressat de part del seu partit el dolor per la pèrdua, i després que les altres formacions polítiques i els sindicats hagin reclamat més seguretat pels treballadors de les presons.

El Parlament haurà d’acordar ara la data de la compareixença d’Ubasart. Des d’ahir, però, que els sindicats protesten contra l’assassinat de la treballadora. Primer, amb una concentració davant la conselleria de Justícia, en la qual els Mossos d’Esquadra van carregar contra els manifestants per impedir la seva entrada a l’edifici. Aquest matí, els sindicats han bloquejat els accessos als centres penitenciaris, i n’hi ha cinc on els interns han de romandre a les cel·les per falta de personal. Ubasart es reuneix aquest migdia de forma telemàtic amb els directors de les presons.

Publicitat

 

Et pot interessar  Els auxiliars d’infermeria de les presons també demanen més seguretat i millores laborals
Publicitat

Opinió

Minut a Minut