Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Ubasart, compromesa a defensar la singularitat dels jutjats de pau davant la reforma legislativa estatal

La consellera destaca els jutjats de pau com “una institució que funciona i que està fortament arrelada al teixit cívic i associatiu del país”

|

- Publicitat -

La consellera de Justícia, Gemma Ubasart, ha expressat el compromís del Govern de la Generalitat a l’hora de defensar la singularitat que suposen els jutjats de pau davant la reforma legislativa que es prepara a nivell estatal. Aprofitant la celebració del Dia de la Justícia de Pau des del Teatre de l’Amistat de Mollerusa, Ubasart ha afirmat que els jutjats de pau són “una institució que funciona i que està fortament arrelada al teixit cívic i associatiu del país” i ha posat en valor la tasca que desenvolupen.

“Vull destacar el valor afegit que heu aportat històricament els jutjats de pau i que són clau per pensar la transformació de l’administració de justícia i la resolució de conflictes”, ha dit la consellera.

Publicitat

Els jutjats de pau són els òrgans unipersonals amb jurisdicció dins el terme municipal, i se situen en tots aquells municipis on no hi ha jutjat de primera instància i instrucció. La majoria de les tasques que desenvolupen els jutges de pau consisteixen a resoldre, a través de la mediació i la conciliació, petits conflictes entre les persones físiques i jurídiques derivats de la convivència, evitant d’aquesta manera que els problemes del dia a dia dels veïns es judicialitzin o s’enquistin. En aquest sentit, la consellera de Justícia ha argumentat que “l’impuls de la mediació i la gestió alternativa de conflictes ens ha de permetre assolir majors cotes de democràcia, pau i cohesió social”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut