Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

TV3 ignora el llegat catalanista d’Aristides Maillol presentant-lo com a “escultor francès”

La televisió pública catalana continua ignorant la Catalunya del Nord i la catalanitat de les personalitats compromeses amb la independència

|

- Publicitat -

La televisió pública catalana cada vegada té menys clara l’extensió geogràfica dels Països Catalans i, una vegada més en rigorós directe, ha optat per negar la catalanitat de les comarques del nord (Rosselló, Vallespir, Confient, Capcir, Alta Cerdanya i Fenolleda). I no només això, sinó que també nega la catalanitat de personalitats que van promoure-la durant dècades, com és el cas de l’escultor nord-català Aristides Maillol.

Durant l’emissió del ‘Telenotícies’ del passat divendres, 5 de gener, en una peça dedicada a l’escultora ucraïnesa Nina Murashkina es va parlar sobre el llegat artístic de Maillol. L’escultor, profundament catalanista i compromès amb la independència del país, tanmateix, va ser presentat com a “francès”, malgrat haver nascut a Banyuls de la Marenda, al Rosselló.

Publicitat

Maillot destaca entre el catalanisme pels posicionaments polítics respecte a la independència de Catalunya que va mostrar al llarg de la seva carrera, compromesa entre el 1900 i 1940. L’escultor, malgrat tenir la nacionalitat francesa per imposició, reivindicava la pertinença de la Catalunya Nord al Principat de Catalunya, i va afirmar en nombroses ocasions que “Catalunya és la meva veritable pàtria”.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut