Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

TV3 i Catalunya Ràdio exclouen la CUP del seu pla de cobertura de les eleccions del 28M

"La CCMA és un ens públic controlat per PSC i Junts, i exclou del pla de cobertura un partit amb 334 regidors, 9 diputats al Parlament de Catalunya i 2 diputats al Congrés espanyol” denuncien

|

- Publicitat -

La CUP ha presentat un recurs a la Junta Electoral contra el pla de cobertura que tant TV3 com Catalunya Ràdio seguiran el pròxim 28 de maig per tal de cobrir el desenvolupament de les eleccions municipals d’enguany. El motiu de la denúncia, segons exposa la formació anticapitalista, és que el pla ideat per la CCMA exclou la CUP de la cobertura que fan els dos grans mitjans públics, ja que deixa la formació fora del debat Nacional i del debat a Lleida, no hi ha cap entrevista prevista als candidats i el seguiment diari de la campanya queda reduït als mínims.

En el recurs interposat, la CUP demana a la JE que es rectifiqui el pla, ja que no compleix ni garanteix els principis de “pluralitat política i social, igualtat, proporcionalitat i neutralitat informativa”, tot assenyalant que “sospitosament” va presentar-se dos dies abans que comencés la campanya electoral.

Publicitat

Els anticapitalistes, que aquest any presenten 167 candidatures, expressen així el seu malestar davant una decisió que consideren “escandalosa”. “La CCMA és un ens públic controlat per PSC i Junts, i exclou del pla de cobertura un partit amb 334 regidors, 9 diputats al Parlament de Catalunya i 2 diputats al Congrés espanyol” denuncien en el comunicat publicat a la pàgina web del partit.

D’altra banda, la CUP també ha presentat recursos contra els plans de cobertura de RTVE i de Barcelona Televisió.

Et pot interessar  La JEC prohibeix a 3Cat dir 'exiliats' i 'exili' en el context del sobiranisme
Publicitat

Opinió

Minut a Minut