Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Turull, sobre l’aposta de la independència del nou executiu: “És el Govern del ‘deixem-ho estar'”

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha qüestionat l’aposta pel procés independentista per part del nou executiu de Pere Aragonès, després que es fes pública quina seria la nova composició: “És el Govern del ‘deixem-ho estar'”, ha criticat en una entrevista a RTVE Catalunya. De fet, ha fet referència al “camí” que va prendre Carles Campuzano en la “bifurcació” sobre la independència. A més, en l’entrevista Turull ha carregat contra les declaracions de la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que va comparar el fet que Laura Borràs digués que el Govern és “il·legítim” amb els discursos de Vox. “Si al minut dos et comparen amb l’extrema dreta és que no tenen arguments per combatre’t”, ha replicat.

Turull ha justificat les paraules de Borràs i ha demanat “quin adjectiu es pot posar” a algú que no ha guanyat les eleccions, demana un acord amb les tres forces independentistes i pren compromisos per culminar la independència però després “no els compleix”.

Publicitat

D’altra banda, Turull també s’ha referit als pressupostos de la Generalitat i ha insistit que no hi poden garantir el suport. El secretari general ha argumentat que tot i que els comptes els va començar a dissenyar el ja exconseller d’Economia Jaume Giró “no són els pressupostos que hauria fet si Junts governés en solitari”. “Però nosaltres si arribem a un acord el complim perquè sí que som gent de paraula”, ha recriminat En qualsevol cas ha remarcat que no començaran a negociar els pressupostos fins que Aragonès se sotmeti a una qüestió de confiança perquè, si no, s’estarien “saltant pantalles”. Turull ha insistit en aquesta fórmula per comprovar els suports que el president té al Parlament.

Et pot interessar  Turull dona esperança i afirma que si Puigdemont "fa el pas", Junts "facilitarà que la candidatura vagi més enllà del partit"

Sobre la falta d’acord amb ERC abans que la militància de Junts decidís abandonar el Govern a la consulta Turull ha admès que confiava que es podria arribar a un pacte. “M’esperava més receptivitat”, ha confessat el secretari general, que ha apuntat que abans de l’1-O es van trobar en “pitjors situacions” que es van poder “reconduir”. A partir d’ara, amb Junts fora del Govern Turull ha assegurat que el partit farà “més carrer que despatx”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut