Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Turull reitera on s’ha de posar el focus: “Som en la fase de demanar a ERC que compleixi l’acord de govern”

Turull ha apostat per reconèixer la “legitimitat” del Consell per la República així com “la seva funció en l’espai de direcció estratègica”

Redacció 18/09/2022
El secretari general de Junts, Jordi Turull, durant el congrés de la formació Data de publicació: diumenge 17 de juliol del 2022, 14:47 Localització: L'Hospitalet de Llobregat Autor: Miquel Vera / Carola López

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha manifestat quines són les propietats. El líder argumenta que està ara en la fase de demanar a ERC “que compleixi l’acord de govern”. “Ara no som en el debat de si trenquem o no el govern”. Segons ha explicat, quan hagi passat el debat de política general començarà “una altra dinàmica i un altre debat”, i a partir de la valoració que es faci de la sessió i de les converses amb ERC es prendrà una decisió. Segons Turull, JxCat no va plantejar les coses “com un ultimàtum”, però sí que creu que si cal “millorar coses o rectificar-ne per complir l’acord de govern, l’oportunitat més gran” és la del debat de política general.

Tot plegat ho ha assegurat en una entrevista al diari ‘El Punt Avui’, feta pública aquest diumenge. En aquest sentit, reivindica que el plantejament de l’ANC – de culminar la independència el 2023- no es pot arxvicar en cap cas, “per què?”, es pregunta a ell mateix, “només perquè de la proposta no agrada la data o algú no hi està d’acord”.

“El que no podem fer és encallar-nos i no valorar-ho per qui ho proposa. Des de l’independentisme no podem caure a no valorar allò que es proposa en funció de qui ho proposa”, ha afegit.

Pel que fa al paper del Consell per la República, Turull ha apostat per reconèixer la seva “legitimitat” i la seva funció en l’espai de direcció estratègica.Segons ell, cal “empoderar” el consell perquè pot tenir “una gran utilitat en moltes coses”. “No em passa pel cap que algú no li vulgui donar un paper”, ha dit el secretari general de JxCat.