Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Turull rebutja “lliçons” d’ERC: “L’únic govern que ha demanat reunions per accelerar l’expulsió d’immigrants és el tripartit”

El dirigent de Junts replica a Sánchez que la gestió "integral" inclou "totes" les competències

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha replicat a ERC i al conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, que l’únic govern de la Generalitat que ha demanat reunions urgents amb el Ministeri de l’Interior per accelerar l’expulsió d’immigrants és el tripartit. “Lliçons les mínimes”, ha dit en una entrevista a TV3. I ha assegurat que les crítiques d’ERC dels últims dies no els acomplexaran. “A alguns els fa por assumir més competències quan els hi costa organitzar unes oposicions”, ha afegit en referència al govern de Pere Aragonès. Pel que fa les declaracions del president espanyol, Pedro Sánchez, li ha replicat que l’acord és per la gestió “integral” en immigració i que, per tant, inclou “totes” les competències.

Aquest diumenge Sánchez ha afirmat, en una entrevista a El País, que l’expulsió de migrants és “competència de l’administració central”. I Turull li ha recordat que l’acord és que Catalunya tingui la gestió “integral” en immigració. “El que no val és dir això no, perquè llavors no és integral. Totes les competències en immigració han de ser possibles”, li ha replicat.

Publicitat

De totes maneres, Turull ha recordat que Sánchez ja va canviar d’opinió amb l’amnistia, ja que deia que era inconstitucional i ara en defensa la seva constitucionalitat. Segons ha explicat el secretari general de Junts, el pacte amb el PSOE és que a través d’una llei orgànica es deleguin les competències perquè la Generalitat tingui la gestió “integral”, per tant, que tingui “totes les competències”. Ha admès però que no hi ha un acord sobre el contingut de la llei orgànica. “Suposo que ningú espera que amb 7 hores es pacti el contingut d’una llei orgànica”, ha afegit.

Et pot interessar  Vilagrà, sobre l'intent de l'Audiència d'aturar l'amnistia: "No és cap sorpresa"

Segons Turull, les declaracions del conseller Elena “no tenen ni solta ni volta” i ha defensat que Junts “no està barrejant naps amb cols”. En una entrevista a Catalunya Ràdio, el titular d’Interior ha atribuït la posició de Junts en immigració al “temor” que Aliança Catalana els hi arrabassi vots.

En canvi, Turull ha defensat que no afrontar els problemes no resol els problemes. “S’ha d’actuar per abordar la multireincidència. Sigui qui sigui qui la cometi”, ha afegit. El secretari general de Junts troba “inaudit” que algú per “resignació” vulgui posar aigua al vi a la delegació de competències en migració, en referència al Govern.

Nova reunió amb el PSOE al gener amb mediador internacional

Turull ha assegurat que abans d’acabar el mes de gener hi haurà una nova reunió de la mesa de negociació amb el PSOE amb el mecanisme internacional de Ginebra. Tot i que ja hi ha data ha dit que hi haurà secretisme, tal com ha demanat el mecanisme internacional. Només ha avançat que posaran dos grans temes sobre la taula: referèndum i finançament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut