Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Turull insta l’Estat a “replantejar” la sedició i no pas “regatejar” amb les penes de presó

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha instat l’estat espanyol a fer un “replantejament” sobre el delicte de sedició, en comptes de “regatejar” amb les penes de presó. Ho ha dit durant entrevista a Pirineus TV, després que la possible reforma del delicte de sedició s’hagi refredat amb l’últim moviment del PP. Turull ha criticat l’Estat de tenir una “mentalitat del segle passat” i no de “mirar cap a les democràcies consolidades” d’Europa.

D’altra banda, Turull ha avançat aquest divendres que Junts no pot “trigar” gaire a engegar un procés de primàries per escollir una candidatura per a les pròximes eleccions a Catalunya. “En la situació que hi ha actualment al Parlament es pot produir (aquest escenari) en qualsevol moment. Tenim gent molt potent, preparada i amb ganes”, ha dit. El secretari general de Junts ha assegurat que la seva intenció és que el partit sigui “molt central i molt majoritari”. “Ara podrem ser nosaltres mateixos”, ha afirmat sobre el trencament amb ERC al Govern.

Publicitat

Pel que fa als comicis municipals del maig, Turull ha insistit que si Xavier Trias fa el pas i aposta per ser candidat a l’alcaldia de Barcelona tindrà “un suport molt unànime” de Junts.

Et pot interessar  Turull avisa al PSOE que l'amnistia "no soluciona el conflicte polític": "Ara anem a per l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut