Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Turull compara l’afusellament de Companys amb la persecució judicial a l’independentisme

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha comparat aquest dissabte l’afusellament de Lluís Companys amb la persecució judicial a l’independentisme. “Aquesta mentalitat de voler escalfar les institucions catalanes i les seves persones segueix plenament viva a molts estaments de l’Estat“, ha assegurat Turull després de participar en la tradicional ofrena en honor al president al cementiri de Montjuïc.

“Ara segurament no ho fan amb escamots d’afusellament, ara ho fan amb escamots vestits en toga”, ha afegit abans d’afirmar que encara hi ha dirigents polítics i presidents “a l’exili”. Tanmateix, ha dit que l’Estat “ho ha provat tot” per “esclafar” institucions i lideratges que volen donar sortida al “clam de llibertat” de Catalunya.

Publicitat

Govern, Parlament, partits i entitats sobiranistes i independentistes han fet aquest dissabte la tradicional ofrena floral a la tomba del president Lluís Companys, al fossar de la Pedrera de Montjuïc, en el 82è aniversari del seu afusellament. El president Aragonès, per la seva banda, ha apel·lat a “recuperar la memòria antifeixista de Catalunya” per així poder “plantar cara a l’extrema dreta”.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut