Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Turull avisa que sortir del Govern és una opció real si ERC no compleix l’acord d’investidura

|

- Publicitat -

El secretari general de Junts, Jordi Turull, avisa que sortir del Govern és una opció real si ERC no compleix l’acord d’investidura. Així ho ha afirmat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ després que Junts hagi donat de termini fins al debat de política general de finals de setembre per revertir el “suspens” del seu partit al Govern en l’àmbit nacional.

“Per què has d’anar fent de crossa cap a una dinàmica que va en contra del que estàs defensant?”, ha qüestionat. Pel que fa al cas de Laura Borràs, ha assegurat que la presidenta suspesa del Parlament no pensa dimitir i ha defensat que la resolució de l’ONU és un argument a tenir en compte. Tanmateix, la Mesa ja ha ratificat la suspensió de Borràs.

Publicitat

L’aplicació del 25.4 i la interinitat del Parlament 

Turull ha recordat que ell va ser pare del famós article del reglament que ERC, PSC i la CUP han aplicat per suspendre Borràs després de l’obertura de judici oral per la causa de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Però ha argumentat que es va pactar el 25.4 pels casos concrets de corrupció i no per una situació com la que afecta Borràs.

El secretari general de Junts ha admès que la situació d’interinitat a la presidència del Parlament “no és bona” però ha defensat que no l’ha provocada el seu partit. “És una situació trista, ens tirem trets al peu”, ha lamentat. “Hi ha coses que ajuden a sumar i hi ha coses que no. Aquests episodis no ajuden, ho dificulten”, ha afegit.

Et pot interessar  Referèndum, finançament singular, rellançar el català i transició ecològica: les claus del programa electoral d'ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut