Dissabte, 25 de juny de 2022 - Edició 1430
La República

Trump abandonarà la Casa Blanca quatre hores abans que Biden juri el càrrec

Ha convocat una cerimònia de comiat i no tan sols no assistirà a la presa de possessió de Biden sinó que no planeja mantenir-hi cap trobada

Agències 20/01/2021
Donlad Trump viu les seves últimes hores a la Casa Blanca.

El president sortint dels Estats Units, Donald Trump, abandonarà aquest dimecres la Casa Blanca quatre hores abans de la investidura de Joe Biden per traslladar-se a l’estat de Florida, segons una invitació del seu acte de comiat a la Base de la Força Aèria Andrews.

Segons les informacions que ha recollit el diari ‘The Wall Street Journal’, la Casa Blanca ha convidat persones pròximes a Trump a assistir a les 8.00 hores (hora local), les dues de la tarda hora catalana, a les instal·lacions per a la cerimònia, de la qual no han transcendit detalls. Biden jurarà el càrrec a les 12.00 hores hora de Washington, a les sis de la tarda hora catalana.

Trump ja havia anunciat que no assistiria a la cerimònia del seu successor i tampoc planeja mantenir-hi cap trobada, després d’haver denunciat frau diverses vegades en les presidencials arran de la seva derrota, sense presentar cap prova.

Malgrat això, el president sortint va assegurar dimarts en un vídeo que “resa” perquè l’executiu de Biden tingui “èxit” per “mantenir els Estats Units segurs i pròspers”, alhora que va rebutjar l’atac al Capitoli que desenes dels seus partidaris van protagonitzar el 6 de gener.

L’assalt va tenir lloc durant la votació al Congrés per certificar la victòria de Biden en les presidencials. Trump, que va prometre una transició “ordenada”, se sotmetrà a un segon ‘impeachment’ per “incitar a la insurrecció”.