Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Trobada entre Alsina i el govern de Quebec en el 25è aniversari de la cooperació del país amb Catalunya

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, iniciarà aquest dilluns un viatge de treball al Quebec amb motiu del 25è aniversari de la signatura de l’acord bilateral entre el Govern català i el quebequès. Al llarg de la setmana, Alsina mantindrà diverses reunions polítiques, entre les quals destaquen les trobades amb ministres del govern canadenc, amb representants de l’Assemblea Nacional i amb membres dels ajuntaments del Quebec i de Mont-real. Alsina també visitarà infraestructures estratègiques del país i centres de referència global com l’Institut Nacional d’Òptica del Quebec. La consellera també es trobarà amb la comunitat catalana que hi viu i amb representants de la societat civil quebequesa.

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, acompanyaran Alsina en el seu viatge oficial al país de l’Amèrica del Nord.

Publicitat

Catalunya i el Quebec celebren aquest any el 25 aniversari de la formalització de la relació bilateral entre els dos governs. El 1996 es va signar l’acord de cooperació amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi entre els dos territoris.

Fruit d’aquesta cooperació, la consellera Alsina anunciava el març passat la creació d’una nova oficina del Govern al Quebec, ubicada a Ciutat de Quebec, que dependrà de la Delegació del Govern als Estats Units i el Canadà.

Et pot interessar  El turisme a Catalunya ja supera en un 3,4% les xifres prepandèmia: el primer trimestre tanca amb més de 2 milions de visitants estrangers
Publicitat

Opinió

Minut a Minut