Divendres, 27 de gener de 2023 - Edició 1646
La República

Trobada entre Alsina i el govern de Quebec en el 25è aniversari de la cooperació del país amb Catalunya

La titular d’Acció Exterior mantindrà trobades, també, amb l’Assemblea Nacional i l’Ajuntament canadenc

Agències 20/05/2022

La consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, iniciarà aquest dilluns un viatge de treball al Quebec amb motiu del 25è aniversari de la signatura de l’acord bilateral entre el Govern català i el quebequès. Al llarg de la setmana, Alsina mantindrà diverses reunions polítiques, entre les quals destaquen les trobades amb ministres del govern canadenc, amb representants de l’Assemblea Nacional i amb membres dels ajuntaments del Quebec i de Mont-real. Alsina també visitarà infraestructures estratègiques del país i centres de referència global com l’Institut Nacional d’Òptica del Quebec. La consellera també es trobarà amb la comunitat catalana que hi viu i amb representants de la societat civil quebequesa.

El secretari d’Acció Exterior del Govern, Gerard Figueras, i el delegat del Govern als Estats Units i el Canadà, Isidre Sala, acompanyaran Alsina en el seu viatge oficial al país de l’Amèrica del Nord.

Catalunya i el Quebec celebren aquest any el 25 aniversari de la formalització de la relació bilateral entre els dos governs. El 1996 es va signar l’acord de cooperació amb l’objectiu de fomentar l’intercanvi entre els dos territoris.

Fruit d’aquesta cooperació, la consellera Alsina anunciava el març passat la creació d’una nova oficina del Govern al Quebec, ubicada a Ciutat de Quebec, que dependrà de la Delegació del Govern als Estats Units i el Canadà.