Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Trilla recomana als més vulnerables vacunar-se de la grip per no col·lapsar els hospitals amb una doble pandèmia

|

- Publicitat -

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha recomanat a les persones més vulnerables que es vacunin de la grip per evitar col·lapsar els hospitals amb una doble epidèmia, la de grip i la de coronavirus. “Si ens estalviem un percentatge alt de gent que no agafi la grip, anirem tots millor”, ha dit Trilla en una entrevista a l”ARA’. Segons el doctor, les persones de més de 60 anys, el personal sanitari i les embarassades s’haurien de vacunar “per protegir-se ells i protegir el sistema sanitari”. Preguntat per la vacuna contra la covid-19, i en concret sobre els estudis d’Oxford, Trilla ha dit que “la velocitat és extraordinària” i que ja s’estan fent “els envasos per a un producte que encara no s’ha fabricat”.

“Aquesta tardor no hi haurà vacuna, la tardor del 2021 és probable que la pugui tenir almenys la població més vulnerable, i el 2022 jo espero que sí, que estigui disponible per a tothom”, ha dit el cap d’Epidemiologia del Clínic.

Publicitat

El doctor ha recomanat fer “un estiu minimalista” amb “família i tranquil·litat”. “Si hem d’anar a veure amics, si us plau, distància física, mascaretes, res de trobades multitudinàries, i a l’exterior sempre que es pugui”, ha demanat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut