Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

Trilla diu que les xifres donades van “amb una mica” de retard

Ha insistit en poder fer les proves al professional sanitari “per mantenir la força del treball”

Avatar
Agències 31/03/2020
Una professional treu una mostra per fer la prova de coronavirus a l'Hospital Clínic. Imatge publicada el 23 de març del 2020 (horitzontal)

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que el trasllat de pacients greus que requereixen UCI és “complex” i ha considerat que cal “estudiar molt bé quina és la millor opció”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha detallat que de moment el que s’està traslladant entre comunitats és material d’UCI. D’altra banda, Trilla ha afirmat que les xifres de contagis i morts de dilluns a Catalunya –les pitjors des de l’inici de la crisi amb 262 noves morts- reflecteixen la realitat però “amb retard en el diagnòstic”. Ha assegurat que durant el cap de setmana “s’acumulen” dades que habitualment es bolquen a finals de diumenge, i dilluns i dimarts apareixen les dades “que reflecteixen la realitat però amb una mica de retard”.

En tot cas, ha assegurat que si s’arriba a la situació de col·lapse del sistema sanitari per la crisi del coronavirus no té dubte que els professionals intentaran atendre els malalts “de la manera possible” i ha confiat que “tothom serà atès de la forma que li correspon”.

D’altra banda, ha insistit en poder fer les proves al professional sanitari “per mantenir la força del treball”.