Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Trilla defensa que l’àrea metropolitana de Barcelona avanci “en bloc” per la desescalada

Veu “inevitable” un cert nombre de contagis però diu que la clau és que siguin “controlables”

Agències 14/05/2020
El doctor Antoni Trilla, cap d'epidemiologia del Clínic

El cap d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, ha opinat que l’ideal és que tota la regió metropolitana avanci “en bloc” a un mateix estat en lloc de fer-ho de forma asimètrica, perquè amb la gran mobilitat que hi ha entre els tres àmbits, hi hauria “més risc i més complicacions, sobretot d’ordre pràctic”. Trilla ha constatat a Catalunya Ràdio que Salut està sent “molt prudent admetent que hi ha dificultats per regular aquesta mobilitat”, que és la clau tenint en compte que els indicadors van bé. “Hi haurà un període d’estancament i la gent veurà que som els únics que quedem, però la qüestió és arribar-hi bé”, ha dit. Considera “inevitable” que es mantingui un cert nombre de contagis, però ha indicat que l’important és controlar-los.

Segons Trilla, l’important és poder detectar els nous contagis, aïllar-los i evitar que hi hagi una “gran allau de nou i tots a córrer i a confinar”. Després que s’hagin fet públics els primers resultats de l’estudi de seroprevalença, el doctor ha indicat que aquest 5% era més o menys la xifra que s’esperaven, que “no és gaire diferent de la que comuniquen altres països”.

Pel que fa a les persones que tenen símptomes durant molts i molts dies, Trilla ha constatat que “en el moment que això es pugui fer, tots els hospitals tindran unitats especialitzades en aquests casos i probablement s’hauran de fer unes proves més sofisticades i valorar exactament quin és el dany” que s’ha produït, si és que n’hi ha. En tot cas, ha afegit que els seus símptomes, com ara el cansament, també els provoquen altres virus.