Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023
Edició 1887

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 25 de setembre del 2023

Trilla creu que no es pot atribuir al 8-M l’explosió de contagis a l’Estat

|

- Publicitat -
El cap d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, creu que no es pot atribuir al 8-M l’explosió de contagis a l’Estat, perquè el dia abans i el dia després es movien el mateix nombre de milers de persones per Madrid i Barcelona perquè no hi havia cap restricció. “Pot haver contribuït al contagi, potser sí, però va ser l’esdeveniment únic significatiu que va fer que de res passéssim a tot. Ja teníem bastant i no ho vèiem, i després n’hi va haver més”, ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha recordat que llavors es pensava que la majoria de casos eren importants, que es podien diagnosticar i aïllar. Sobre el repunt de Lleida, com ja va dir dimarts, ha remarcat que s’ha detectat ràpidament, i això “dona esperances que no s’estengui gaire més”.
Vista ara la situació, Trilla ha concedit que el 8-M ja hi havia bastanta circulació de casos, i potser es podria haver adoptat una actitud “més estricta”, però ha insistit que no només es va moure molta gent per la manifestació, sinó que la pròpia mobilitat a Madrid i Barcelona ja implicava milers de persones.

“Se’ns van passar per sota molts casos que no els vam detectat, perquè o eren asimptomàtics o hi havia més transmissió que la que podíem detectar en aquell moment”, ha conclòs.

Publicitat

Del cas de Lleida, ha remarcat que el repunt s’ha detectat molt ràpid i s’han traçat bé les cadenes de contactes. Ha reconegut que hagués estat més preocupant si aquest rebrot s’hagués produït en una zona més densament poblada com Barcelona.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió