Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Trilla creu que cal estudiar que els nens puguin sortir al carrer després de més de quatre setmanes confinats

Dona per fet “incendis petits” amb la tornada a la feina però demana fer proves ràpides per evitar-ne de grans

Redacció
Redacció 14/04/2020

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha opinat que cal començar a estudiar que els nens puguin sortir al carrer després de més de quatre setmanes confinats. “Poc a poc, veient les dades, un dels objectius és veure quins grups de població poden tenir una certa mobilitat quan acabi aquesta segona part del confinament”, ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha constatat que el que serà difícil és que tinguin contacte amb els avis. També ha donat per fet que es produiran “incendis petits” a partir de la tornada a la feina de milers de persones, però ha demanat fer proves ràpides a les persones que comencin a tenir símptomes per tal d’evitar-ne de grans. D’aquesta forma es podrien aïllar els infectats i els seus contactes.

Fer proves ràpides i massives, ha dit, és l’estratègia recomanada per “detectar nous incendis grans” quan es comencen a relaxar les mesures de confinament. “Incendis petits en tindrem segur”, ha avisat. En tot cas, ha remarcat que fins d’aquí cinc o deu dies no es podran veure els efectes de la tornada a la feina.

També ha reconegut que hagués ajudat que tots els països europeus s’haguessin posat d’acord en una mateixa estratègia.

Pel que fa a les xifres d’Espanya, ha remarcat que la de morts per població és de les més altes, però ha indicat que caldrà esperar a tenir més dades, perquè “probablement hi ha persones que han mort i no se les ha etiquetat”, d’una banda, i perquè també “molt probablement hi ha moltes més persones infectades de les que es compten”, el que faria baixar la taxa de mortalitat.