Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Trilla confirma la imprudència de la tornada parcial a la feina

|

- Publicitat -

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, calcula que si hi ha un repunt en el nombre de casos de covid-19 relacionat amb la tornada parcial a la feina des d’aquest dilluns es veurà “d’aquí a set o deu dies”. En una entrevista a Rac 1, l’epidemiòleg ha explicat que el repunt estaria relacionat amb “algun rebrot en alguna empresa”, o en la detecció de casos entre gent més jove. Amb tot ha afegit que aquestes xifres podrien estar distorsionades pels trasllats dels avis des de les residències cap als hospitals. Trilla s’ha mostrat prudent davant les conseqüències de reprendre parcialment l’activitat laboral. “Evidentment té un risc de contagis”, ha dit, tot i que espera que la xifra s’estabilitzi “a la baixa”.

L’epidemiòleg del Clínic creu que cal tenir “un peu en l’optimisme i l’altre en el realisme”, respecte a la decisió de recuperar l’activitat laboral. Admet que el risc de contagis augmenta pel major nombre de desplaçaments, i, en aquest sentit, ha demanat seguir estrictament les recomanacions pel que fa a aglomeracions, mascaretes, espais i torns a les empreses, així com apostar pel teletreball sempre que es pugui.

Publicitat

Trilla també s’ha referit a la situació que s’està vivint dins dels hospitals, en què molts metges de totes les especialitats han hagut de deixar de fer la seva feina habitual. Aquests dies “no poden atendre altres malalties”, sovint greus, fet que ha agreujat la situació de moltes persones. A més, hi ha persones que aquests dies no han anat al centre sanitari per por a contagiar-se o perquè saben que estan col·lapsats. “Gent que ha patit un infart o un ictus a casa seva”, ha recordat Trilla, una situació que està causant “mortalitat indirecta”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut