Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Trilla confia que s’acabarà reunificant la regió metropolitana i diu que el brot de Lleida “s’ha detectat a temps”

|

- Publicitat -

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que s’acabarà reunificant la regió metropolitana de Barcelona, perquè “la situació epidemiològica ho permet i ja hi ha una mobilitat important per feina”. “Espero que s’escolti aquesta petició i tornem a la situació d’una única regió sanitària”, ha dit a Catalunya Ràdio. Sobre l’augment de casos detectat a Lleida, Trilla ha remarcat que el brot “s’ha detectat a temps”, i també confia que es controli i que aquest retard sigui “transitori” a l’hora de canviar de fase. Sobre el canvi en el recompte de morts per part de l’Estat, ha dit que espera que sigui l´últim, i ha constatat que “el ball de xifres a aquestes altures de la pandèmia resulta difícil d’entendre”.

Trilla ha remarcat que les dades a les tres àrees de la regió metropolitana són epidemiològicament bones sense massa diferències. Això, al seu parer, sumat a la mobilitat laboral que ja es produeix, justifica plantejar la reunificació de tota la zona.

Publicitat

Pel que fa al cas de Lleida, que de moment no passarà a fase 2, el cap d’Epidemiologia del Clínic ha indicat que és important detectar aquests brots perquè significa que s’estan trobant casos nous i això fa pensar que pot haver una “petita cadena de transmissió”. Trilla ha subratllat que els escorxadors i determinades plantes de processament de carn poden ser “focus de transmissió relativament importants” perquè hi treballa gent i ho fa en fred.

“S’ha detectat a temps, esperem que es controli. Si veiem que no augmenta el nombre de contagis jo crec que serà un petit retard que és raonable i esperem que puguin passar a fase 2 com més aviat millor”, ha dit, tot remarcant que els casos tenen un cert lligam per com es desplacen a treballar i també alguna relació familiar.

Sobre la nova manera de comptar els morts a l’Estat, que ha reduït la xifra total en uns 2.000, ha reconegut que resulta “difícil d’entendre” que hi hagi aquests canvis en aquest moment de la pandèmia, però ha afegit que espera que aquesta sigui la “darrere depuració” i “tot sigui més sòlid i fàcil d’interpretar” a partir d’ara.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut