Dimarts, 19 de gener de 2021 - Edició 908
La República

Trilla assegura que tota l’àrea metropolitana pot entrar en fase 1 “amb els indicadors més consolidats”

Considera que la mesura de reservar encara una franja per gent gran en la fase 2 és “prudent” i no “molestarà ningú”

Avatar
Agències 22/05/2020
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla, en una entrevista amb l'ACN. 11 de febrer del 2020. (Horitzontal)

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que Barcelona ciutat i les dues regions metropolitanes, totes en fase 0,5, tenen “grans possibilitats” de passar a la fase 1 el pròxim dilluns. A més, ha dit a Catalunya Ràdio, considera que les tres regions sanitàries poden anar a fase 1 “bé, amb els indicadors ben consolidats”. Amb tot, ha recordat que s’ha de ser “prudent” ja que les xifres de contagis o de morts no són l’única dada. “S’han de valorar moltes altres capacitats”, ha afegit. Sobre l’anunci de Sanitat de mantenir en fase 2 únicament la franja per passejar per a col·lectius vulnerables, com la gent gran, Trilla ha indicat que és una mesura “prudent”. “No molestarà a ningú”, ha conclòs.

Segons ell, la mesura anirà “bàsicament” a donar un espai a la gent gran i assegura que és “bo” que almenys tinguin una franja del dia en què no es trobin “una massa de gent fent esport o tots els nens jugant a la mateixa hora”.

Sobre el descens de casos positius nous i defuncions notificats aquest divendres per Salut en comparació a les dades de dijous, Trilla ha indicat que “són de les més baixes en l’evolució de l’epidèmia”. “Si cada cop hi ha menys oscil·lacions i la tendència és consolidada és una molt bona notícia”, ha apuntat.

Per últim, l’epidemiòleg també ha parlat dels efectes secundaris immediats de la covid-19 en alguns pacients, casos que ara s’estan seguint i estudiant en diversos hospitals catalans com el Clínic. Segons ha dit, s’està començant a veure que poden tenir conseqüències com problemes pulmonars, pèrdua de massa muscular, atròfia o quadres neurològics.

“El que faran és veure com evolucionen aquests quadres i a mesura que tornem a la normalitat es podran fer proves que durant la malaltia aguda no s’han pogut fer”, ha explicat.

Relacionats