Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Trilla admet que el material de protecció no aguantarà gaires dies i que també racionen els reactius per fer la prova

|

- Publicitat -

El cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha reconegut que el material de protecció no aguantarà gaires dies més si no arriben provisions, i que també han de racionar els reactius per fer la prova, i per això només es fa als casos greus. “El subministrament ha d’arribar el més aviat possible. Estem propers a haver de fer coses que no és el més correcte fer. Hem d’esperar que ens reposin gran part d’aquest material”, ha indicat a Catalunya Ràdio. Sobre la vacuna que la Xina hauria desenvolupat i que ara es començarà a provar en humans, Trilla veu difícil que hi hagi una vacuna segura abans d’un any. També ha opinat que cal que l’aturada a l’Estat sigui més rigorosa per contenir el virus.

Trilla ha indicat que hi ha un dèficit de reactius per fer la prova, i per es va decidir reservar-la per a les persones que han d’ingressar i els sanitaris. Es tracta d’una situació “similar”, ha dit, a la del material de protecció.

Publicitat

Sobre la vacuna que s’hauria desenvolupat a la Xina, ha remarcat que s’ha de provar i confirmar que sigui segura. Trilla ha preferit parlar només d’una possibilitat, i ha considerat que abans de dotze mesos és molt difícil que estigui disponible.

Pel que fa al creixement de casos a l’Estat, ha reconegut que la corba és “preocupant”, i ha opinat que l’aturada ha de ser “més rigorosa”. “Tot el que no és realment imprescindible s’hauria d’acotar molt i molt. Si les coses van així, més aviat o més tard s’haurà de donar un pas més restrictiu”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut