Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

Tribunal de Comptes: Una vocal nomenada pel PP jutjarà la causa per la despesa exterior del ‘procés’

Malgrat la nova majoria “progressista” no s’intueixen canvis amb Elena Hernáez, lletrada de la Comunitat de Madrid

Agències 29/11/2021
Façana de la seu del Tribunal de Cuentas

El Tribunal de Comptes ha celebrat aquest dilluns el primer ple per repartir les carteres dels nous vocals sorgits del procés de renovació. La lletrada de la Comunitat de Madrid i vocal designada a proposta del PP Elena Hernáez serà l’encarregada de jutjar el cas contra els líders independentistes per les despeses de l’1-O i de l’acció exterior entre 2011 i 2018, segons fonts del Tribunal. Hernáez continuarà la tasca de l’exministra del PP Margarita Mariscal de Gante, que va donar per tancada la instrucció just abans del seu cessament en el marc del relleu.

El repartiment deixa a mans del sector progressista –majoritari al nou Tribunal de Comptes- la sala d’apel·lacions, que haurà de resoldre els recursos que els líders independentistes han interposat contra decisions anteriors de l’organisme com la negativa a admetre els avals de la Generalitat de Catalunya. Estarà formada per l’excap de gabinet de la ministra Margarita Robles, Diego Íñiguez, de la magistrada Rosario López, i de la que va ser subdirectora General del Notariat i dels Registres, Rebeca Laliga.

Ha estat el primer ple presidit per la progressista Enriqueta Chicano i ha servit per designar com a presidenta de la secció d’enjudiciament a Rebeca Laliga. La secció d’Enjudiciament tindrà tres departaments. El primer el dirigirà Rosario Garcia Álvarez, el segon Elena Hernáez, i el tercer Diego Íñiguez. Segons el Tribunal de Comptes, la nova distribució de competències té com a objectiu un funcionament “més flexible i coherent”.