Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

TriasxBCN adverteix que no negociarà cap pressupost que no vagi lligat a una proposta de governabilitat

Martí considera que Collboni no ha actuat de forma "responsable" i l'avisa que "les coses no es fan d'aquesta manera"

|

- Publicitat -

TriasxBCN ha advertit que no negociarà cap pressupost que no estigui vinculat a una proposta de governabilitat “cohesionada i estable” per a Barcelona. Ho ha dit el portaveu de la formació, Jordi Martí, en resposta a l’anunci de l’alcalde Jaume Collboni de portar la seva proposta de pressupostos a votació en comissió de govern aquest dijous i en una comissió extraordinària d’economia dimarts vinent. “Les coses no es fan d’aquesta manera, uns comptes amb centenars de milers de milions no poden negociar-se en 48 o 72 hores”, ha lamentat Martí que ha assegurat que la seva formació vol aportar “rigor i responsabilitat” al procés. En aquesta línia, ha avisat que no estan disposats a estar sotmesos “a una pressió que no és assumible”.

Jordi Martí ha explicat que l’anunci “inesperat” de Collboni els ha “sorprès” atès que des del seu punt de vista, el que s’espera d’un alcalde i un govern responsables és que quan presenten un pressupost aquest tingui els suports necessaris per tirar endavant. “No és responsable portar una proposta que no ha estat consensuada ni negociada almenys amb el grup municipal majoritari i que és el que va guanyar les eleccions”, ha etzibat.

Publicitat

Ha reconegut que Barcelona necessita uns nous comptes, però ha advertit que aquests han d’estar “pactats i lligats” a un executiu que sigui capaç de tirar endavant els reptes de la ciutat i que sigui “fort, estable i cohesionat”. En aquest sentit, ha manifestat que el primer pas perquè el pressupost pugui prosperar és que estigui “garantit” i “negociat correctament”.

“Nosaltres no podem donar suport al mateix projecte que ja va decaure el mes d’octubre”, ha comentat Martí que ha retret al batlle que no hagi iniciat unes negociacions abans de comparèixer de nou davant els mitjans. “Va haver diàleg i converses sobre les necessitats de 2024, però no un procés de negociació”, ha relatat.

Et pot interessar  L'oposició constata la "solitud" i "paràlisi" de l'executiu de Collboni i l'insta a "replantejar" el seu funcionament

Per tot plegat, ha vaticinat que la propera setmana, si no hi ha cap moviment per part del govern socialista, TriasxBCN no donarà suport a la tramitació d’aquesta proposta. “Les coses no es fan d’aquesta forma”, ha criticat.

Sobre la possibilitat que finalment l’alcalde acabi sotmetent-se a una qüestió de confiança, ha assegurat que aquest és un escenari que encara no s’ha plantejat. Per això, ha rebutjat posicionar-se sobre el que encara considera “una hipòtesis”.

Per altra banda, ha insistit que “Barcelona mai pot ser moneda de canvi respecte d’altres negociacions que s’estan produint o començaran a produir-se en altres àmbits com el Parlament o l’Estat”. Ha reconegut que existeix una correlació directa, però ha dit que en cap cas es pot vincular un acord a la capital catalana “amb d’altres negociacions que es produeixen en altres taulers polítics”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut