Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Trias, sobre les eleccions a Barcelona: “La meva voluntat és oferir governabilitat amb el PSC i ERC”

|

- Publicitat -

El candidat de JxCat a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que la seva voluntat és “oferir governabilitat amb el PSC i ERC” a la ciutat, de cara a les eleccions municipals que se celebraran el maig. En una atenció als periodistes aquest dissabte, Trias ha dit que, si guanya les eleccions, s’aproparà “immediatament” a aquests dos partits per si li donen suport. El candidat de JxCat s’ha reivindicat una vegada més com el “canvi” en “la Barcelona dels uns contra els altres”, que és com ha definit la ciutat governada per Ada Colau. Preguntat sobre què hauria de fer Junts amb la presidència del Parlament si Laura Borràs és inhabilitada, ha resolt que això ho ha de decidir el partit i ha recordat que ell no està ni a l’executiva.

El candidat de JxCat a l’alcaldia de Barcelona ha defensat que la ciutat necessita un “canvi importantíssim” i creu que ell n’és la garantia: “Els demés acabaran fent un acord amb Colau”. Trias assegura que ell és l'”únic” que descarta qualsevol pacte amb l’actual alcaldessa perquè el govern “no funcionaria de cap de les maneres”, ha dit.

Publicitat

En els futurs escenaris que es puguin dibuixar després dels comicis del maig, Trias ha tornat a expressar la voluntat d’arribar a acords amb els socialistes i els republicans per governar a la ciutat, com va dir en una entrevista a l’ACN la setmana passada. “La continuació dependrà  del que facin aquests”, ha afirmat.

Trias ha assenyalat que si altres partits li volguessin donar suport, ja seria cosa d’ells, i ha indicat que quan va ser alcalde l’anterior vegada, el PP li va donar suport “de més a més”. “Jo mai dic que no a ningú. Però la meva voluntat és oferir governabilitat amb el PSC i amb ERC”, ha remarcat.

Et pot interessar  VIDEO | Turull alerta sobre les propostes de finançament d'Illa: "De bones intencions, l'infern n'està empedrat"

Preguntat per unes declaracions a Catalunya Informació de la diputada de Junts Aurora Madaula respecte a la presidència del Parlament si Laura Borràs acabés sent inhabilitada, ha dit que no té cap opinió al respecte i que la decisió correspon al partit. “La veritat és que no estic ni a l’executiva del partit. El que decideixin estarà be”, ha resolt.

Trias ha fet aquestes declaracions en una visita a la mostra de comerç Sarrià Street Market acompanyat pel regidor Jordi Martí Galbis i s’ha apropat a la Llibreria de la Plaça, que va patir un incendi a finals de gener, per donar suport a les seves propietàries.

Diversos representants polítics del consistori s’han passejat aquest dissabte pels carrers de Sarrià aprofitant la iniciativa comercial, que ha omplert el carrer Major de parades i visitants. Poc després de Trias, han coincidit Albert Batlle, del PSC i tinent d’alcaldia de Seguretat; Eva Parera, de Valents, i Paco Sierra, de Cs tot i que va ser expulsat del partit. El candidat del PP a l’alcaldia, Daniel Sirera, també ha visitat la mostra, amb el president de la Junta d’Andalusia, Juanma Moreno.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut